نگاهی به نتایج رویکرد اجایل در گروه لگو

در حال حاضر اکثر شرکت‌ها در سرار جهان فارغ از نوع فعالیت خود به این واقعیت پی برده‌اند که موفقیت کسب و کار سازمان اغلب منوط به موفقیت پروژه‌های سازمان و به طبع آن اجرای صحیح مدیریت پروژه‌ها است. در این میان می‌توان از رویکردهای اجایل و چارچوب اسکرام به عنوان جذاب‌ترین و پرمخاطب‌ترین رویکردها به جهت مدیریت پروژه‌ها نام برد. به کارگیری فرایندهای این رویکرد می‌تواند به طور فزاینده‌ای در موفقیت پروژه‌های سازمان ایفای نقش کند. پس از آشنایی و درک فرایندهای این رویکردها و حصول اطمینان از برخورداری تیم‌های با انگیزه، دارای مهارت لازم و مناسب، نه تنها مدیریت پروژه‌ها بلکه مدیریت فعالیت‌های جاری در سازمان‌ها به راحتی کار با بلوک‌های لگو می‌باشد.

برای این منظور، گروه لگو و سایر شرکت‌های بزرگ از اجایل و اسکرام استفاده می‌کنند تا از موفقیت  پروژه‌های سازمانی خود اطمینان حاصل کنند.

 

 

منظور از رویکرد اجایل چیست؟

اجایل یک رویکرد مدیریت پروژه بسیار محبوب و کارآمد است که به شرکت‌ها در ساده‌سازی فرایندهای پیچیده، ایجاد ارزش و توسعه کمک می‌کند. مدیران پروژه‌ای که از رویکرد اجایل استفاده می‌کنند، می‌توانند پروژه‌ها را در ساختاری عملیاتی‌تر و تغییر پذیرتر انجام دهند. آن‌ها می‌توانند تغییرات ایجاد شده در پروژه‌ها را موثر و کم هزینه‌تر مدیریت کنند. رویکرد اجایل تا حد زیادی جایگزین رویکرد آبشاری (waterfall) شده است که در آن تیم‌ها نقش‌های انعطاف‌ناپذیرتری داشتند و انجام پروژه‌ها در مسیری خطی‌تر و با انعطاف‌پذیری کمتر صورت می‌گرفت.

یکی از مزایای اصلی کار با چارچوب اسکرام، افزایش توانایی تیم‌ها برای برنامه‌ریزی، همکاری و اجرای پروژه‌ها به شکل هماهنگ است. درگروه لگو(تولیدکننده مشهور اسباب‌بازی)، تغییرات در هر مرحله از فرایند توسعه، از سطح تیم (شخص به شخص)، سطح برنامه (تیم به تیم)، و سطح پورتفولیو (لایه بالای برنامه‌ریزی و مدیریت کسب‌وکار) مطرح شد.

در لگو، ۲۰ تیم محصول، هر هشت هفته برای جلسه برنامه‌ریزی یک و نیم روزه به منظور نمایش کارها، حل وابستگی‌ها، برآورد ریسک‌ها و برنامه‌ریزی برای فرصت باقی‌مانده تا جلسه بعدی گرد هم می‌آمدند. مدیریت پروژه با استفاده از  چارچوب اسکرام به تیم‌ها این توان را داد تا به موفقیت‌های قابل‌توجهی دست یابند. حذف تعداد زیادی از مدیران، برآوردهای تولید قابل پیش‌بینی‌تر و دقیق‌تر؛ بهبود روحیه تیم به‌واسطه ارتباطات رودررو؛ و فرایند برنامه‌ریزی بصری‌تراز دست آرودهای استفاده از چارچوب اسکرام بود.

لگو و چارچوب اجایل مقیاس‌پذیر (SAFe)

لگو برای مقیاس‌دهی فرایند متناسب با نیازهای تجاری خاص خود از چارچوب SAFe (چارچوب اجایل مقیاس‌پذیر) پیروی کرده است. اجایلیست‌های ماهر SAFe می‌توانند سازمان‌هایشان را در قالب مدل فرایند قابل پیکربندی مشترک که از چارچوب ترکیبی ناب و چابک پیروی می‌کند، هماهنگ کنند.

متخصصان SAFE با استفاده از اصول این چارچوب سعی در بهبود کلی سازمان و فرایندهای تصمیم گیری چابک در سرار ساختار عملیاتی سازمان دارند. تاثیر گذاری بر تصمیم‌های تمام سطوح مدیریتی و کارکنان سازمان و تغییر در ساختار ذهنیت تیم‌های سازمانی قدم گذاشتن در مسیر تغییر تفکر سنتی به تفکر چابک است. همانند لگو، این کار سبب ایجاد محیط بهتری برای مدیریت پروژه‌های سازمان می‌شود که به موفقیت بلندمدت سازمان در پروژه‌ها کمک می‌کند.

مزایای اجایل را با چارچوب اسکرام تقویت کنید.

اجایل به تنهایی رویکردی مقیاس‌پذیر و بسیار مؤثر برای مدیریت پروژه است، اما ترکیب آن با چارچوب پیشرفته دیگری به نام اسکرام(Scrum) می‌تواند فرایندها را بیش از پیش بهبود دهد. اسکرام مدیران پروژه را قادر می‌سازد تا فعالیت‌های تیم‌های دارای وظایف مختلف را به‌ نحو مؤثر هماهنگ کرده و در انتهای هر اسپرینت ارزش جدیدی را برای ذی‌نفعان ایجاد کنند.

بر اساس گزارش وضعیت اسکرام، ۶۲ درصد از سازمان‌های مورد مطالعه، مربی اسکرام داخلی دارند و ۸۹ درصد از کاربران اجایل از رویکرد اسکرام استفاده می‌کنند.

چارچوب اسکرام توانایی تیم مدیریت پروژه را برای توسعه و انجام پروژه‌های با کیفیت بهتر، کاهش ریسک‌ها و به حداکثر رساندن ارزش تجاری پروژه‌ها در سطح سازمان افزایش می‌دهد.

شاید این جمع‌بندی واضح به نظر برسد، اما بر اساس مطالعات صورت گرفته، ۹۷ درصد از سازمان‌ها می‌گویند مدیریت پروژه برای عملکرد کسب‌وکار حیاتی است. با این حال، کمتر از یک سوم کل پروژه‌ها در زمان و با بودجه مقرر با موفقیت انجام می‌شوند. با پذیرش اصول رویکرد اجایل، چارچوب اسکرام و چارچوب چابک مقیاس پذیر (Scaled Agile Framework) ، سازمان‌ها می‌توانند هر مرحله از فرایند مدیریت پروژه را بهینه کنند. چه سازندۀ اسباب‌بازی‌های سرگرم‌کننده برای کودکان باشند، یا توسعه دهندگان نرم افزارهای تلفن همراه یا برنامه‌های مالی، در هر حال این موارد گزاره‌های ارزشمند در راستای موفقیت پروژه های سازمان است.

 

چابک سازی

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده است *

ارسال دیدگاه